• Favorilere Ekle
    • YEŞİLPINAR KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

YEŞİLPINARKÖYÜ MERKEZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
İlçemize bağlı Yeşilpınar Köyü Yeşilpınar Merkez Camii açılışı Sayın Vali Yardımcımız Fethi Yorulmaz, Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil,İl Müftü Yardımcısı Hacı Kahraman, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Verim, İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, Yağlıdere İl Encümenleri Fikret Karaarslan ve Mehmet Aksu, Yağlıdere İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, Doğankent Müftüsü Mustafa Yıldız, Daire amirleri ve GEBZE de Merkezi Bulunan YEŞİLPINARKÖYÜ DERNEK Başkanı İsa ÇINAR,Başkan Yardımcısı Ayvaz OKUR ve Dernek yönetiminden,Şaban YARDIM,Mümin OKUR ve yine Gebze'de Esnaflık yapan Şenel OKUR,Sıddık ÇINAR ve köylü vatandaşlarımızın katılımıyla 28 Haziran 2013 Cuma günü gerçekleşti.

Yağlıdere Kaymakamı Sayın Aydoğan ; "Camilerin Allah’ın evi olduğunu vatandaşlarımızın bu kutsal mabetlerimize vatandaşlarımızın kendi evlerinden daha fazla özen göstererek çok güzel ve kalıcı bir eser ortaya çıkardıklarını söyledi." Ayrıca, "Camii'nin yapımında büyük pay sahibi olan hayırsever vatandaşımız Sayın Hüseyin Çınar'a Camii'nin yapımındaki maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ederek Köy halkı adına Teşekkür Plaketi verdi.

Sayın Vali Yardımcımız Fethi Yorulmaz ; "Camii'lerimizin Türk İslam Medeniyetinde ibadethane dışında ayrıca bir ilim, irfan merkezi olarak da kullanıldığına vurgu yaparak, Yeşilpınar köyünde Sınır Ortaokulu ve Yeşilpınar Merkez Camii'nin Yağlıdere deresinin her iki tarafında konuşlanmasının bunun bir örneği olduğunu söyledi". Ayrıca ; " Camii'nin yapımında maddi, manevi katkılarının yanında önderliğini de yapan hayırsever vatandaşımız Hüseyin Çınar'a Teşekkür Plaketi vererek, bizlerden sonraki kuşaklara da hitap edecek bu ibadethanenin hayırsever bir vatandaş tarafından yapılmasının da ayrıca anlamlı olduğunu söyledi.

4434 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat